Att tänka som en bloggare

Jag har tänkt att skriva detta inlägget länge men inte haft läget att redigt sätta mig ner och ta de lugnt. Renskriva det så det verkligen blir bra.

Okej. Jag har märkt att väldigt många tror att driva en blogg de är chill. Det är lätt att få läsare och att det räcker att skriva lite inlägg då och då för att kunna bli stor. Svar NEJ. Det ligger så sjukt mycket mer bakom varje datornskärm och i en bloggares tankar. Allt handlar om planering, planering och planering. Vi är entrepenörer hela bunten!!

Ena dagen kan man jobba skiten ur sig för att inläggen ska täcka några dagar, medans du kan då ha ”semester”. Eller uppdatering som du sitter och skriver hemma varje dag innan du trycker på publicera. Får vi bloggtorka ofta? svar ja, men det går i periodsvis. Ibland är hjärnan som en maskin som sprutar ut inlägg och ibland mindre seg.

Jag ska säga er att om man vill nå en stor blogg så är iden med att uppdatera ibland helt FEL. Ska du få en stor blogg så måste det vara uppdaterat varje dag, nytt och fräscht inlägg med bra bilder. Då får du mycket läsare. Har du en blogg där du uppdaterar ibland så troligtvis så kommer den läsaren bara kika in på din blogg en gång. Ingen vill gå in på en blogg varje dag där man ser samma inlägg om och om igen, eller hur? För dålig uppdatering. Uppdatering är A och O för en blogg.

Att driva en blogg kan ibland vara en börda och alla har inte på internett att göra. Ja vi får en del hatkommentarer men man får stå ut med de. Jag får räkna med det. Men en rolig sak, alla som skrattade åt min blogg för några år sedan är dem som skriver till mig nu att jag är duktig. Grundades på avundsjuka? Ja. Men det är fantastiskt kul att ha en blogg. Jag mår lixom sjukt bra av det och det känns bara naturligt att dela med sig av allting. Det är tufft att vara bloggare, som ett heltidsjobb som du aldrig kan ta en paus ifrån. För då tappar du läsare. En bloggare måste alltid tänka nytt nytt nytt. Annars blir det inget spännande av hela bloggen.

Detta är mina tankar ang att vara bloggare. Hur känner ni andra? har ni blogg? Och vad är era tankar? Dela med er av de bland kommentarerna, ska läsa allihop! Och du som läsare trodde du att det var enkelt att driva en blogg eller visste du att allt handlar om planering och strukturering?

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Att tänka som en bloggare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>